Design i klesbransjen

Design er helt avgjørende innen motebransjen, og akkurat som innen interiørdesign, handler det om linjer og kurver. Klærne skal skape de rette formene, enten det er snakk om rette linjer eller puffede ermer. Selvsagt er det de samme plaggene som går igjen, for det er vanskelig å lage et helt nytt klesplagg. Men klærne endrer fasong, farger og mønstre etter trenden. Vester er for eksempel ingen ny oppfinnelse, men de dukker opp i nye varianter og materialer. Utvalget av vester hos NA-KD er et godt eksempel på det store mangfoldet av vester som finnes.

Vest som tilbehør eller yttertøy

Noen vester er rent tilbehør, for eksempel dressvester. Vester ble tidligere brukt av menn, akkurat som dressen var et antrekk for menn. I dag er dresser også veldig populær blant kvinner, fordi en dress er både praktisk og elegant, og er et veldig fint arbeidsantrekk. Det finnes dresser både med og uten vester, og begge varianter er tilgjengelige hos NA-KD. En annen type vester som er i trenden nå, er puffvester, eller boblevester. I utvalget av puffede vester fra NA-KD finner du varme vinterplagg som passer perfekt over en ullgenser.

Vest skaper fasong

En vest hjelper til med å skape en fasong. Korte vester kan framheve kvinnelige former, mens puffvester kan være innsvingt i livet for å understreke kvinneligheten. Selv om fasongen på vester kan variere litt i motebildet, har de korte tettsittende vestene en tendens til å holde seg moderne. Når du kjøper en dress eller drakt til jobben, kan du som regel bruke den i mange år. Sats gjerne på en farge du liker skikkelig godt, og som kler deg. Bruk denne fargen til å lage en basisgarderobe med det viktigste plaggene du trenger. Når motebildet endres, kan du kjøpe litt enkelt tilbehør til de plaggene du allerede har. For eksempel kan du friske opp med skjerf eller topper i sesongens farger, samtidig som du beholder basisplaggene i mange år.

Hvordan lage en basisgarderobe

Det finnes utallige tips til hvordan man lager en basisgarderobe. Noen foretrekker en såkalt kapselgarderobe der de bare har et visst antall plagg i garderoben til enhver tid, og bytter ut plaggene etter noen måneder. Men en tradisjonell basisgarderobe er rett og slett holdbare og tidløse klær som varer i mange år, som du kombinerer med et par moteplagg. Moteplaggene kan byttes ut jevnlig, mens basisplaggene blir med deg videre inn i neste sesong. Uansett hvordan du velger å bygge opp garderoben din, må du sørge for at plaggene passer til livsstilen og behovene dine. Jobber du på hjemmekontor er klesstilen friere enn dersom du er jobber på et tradisjonelt kontor. Husk at en god garderobeløsning er viktig for å beskytte klærne mot støv og skitt. Da varer de lenger.

Ting til hjemmet

Leave a Reply