Hjemmekontor tilpasset ditt behov

Et hjemmekontor kan være så mangt. Noen foretrekker å jobbe ved kjøkkenbordet, mens andre innreder et eget rom de kan bruke. Det kan være mange fordeler med å ha en egen krok eller et eget rom til arbeid. Et eget arbeidsområde gjør det litt lettere å skille jobb og fritid, noe som ellers kan være vanskelig når du jobber hjemmefra.

Hjemmekontoret skal tilpasses deg

Det er ikke alle som har samme behov verken for plass eller utstyr på hjemmekontoret. Du kan være fornøyd med liten plass, eller trenge et stort rom for deg selv for å konsentrere deg om arbeidet. Uansett hvor du innreder hjemmekontoret, er det viktig å sørge for godt lys. Naturlig lys er best, så finn gjerne et rom eller en krok med vindu. God sittestilling er også viktig, spesielt når dagene blir lange. Invester i en god stol og et skikkelig skrivebord.

Hold orden

Hjemmekontoret bør være ryddig, slik at du slipper å lete etter ting du trenger. La alt ha sin faste plass. Kjøp heller et skrivebord som er for stort enn for lite, og monter hyller. Plastbokser og kurver kan også bidra til å holde orden i hyllene og på skrivebordet. Et mykt teppe på gulvet gjør det triveligere å jobbe, spesielt dersom du går uten sko. Tepper bidrar også til å dempe lyder og hindrer at stolen sliter på gulvet.

Lag en egen kontoravdeling

Hvis du ikke har et eget rom du kan bruke til hjemmekontor, kan du dele av en liten krok i et annet rom. Det er lurt å skjerme hjemmekontoret, både for å få arbeidsro, og for å skape et skille mellom jobb og fritid. Når du er i kontorkroken skal du jobbe, og når du har fri, skal du slippe å tenke på jobben. Du kan dele av et hjørne ved hjelp av møbler, for eksempel en hylle, eller ved hjelp av store planter. Du kan også sette opp et skjermbrett eller feste en skinne i taket og henge opp et forheng.

Hjemmekontor ute

Når det er sommer, kan det være fristende å jobbe ute. Hvis du har muligheten, kan du fint lage et lite kontorhjørne på terrassen eller balkongen. Dersom du bor i leilighet, kan du jobbe ved et åpent vindu for å få frisk luft. Når det er varmt, er det best å jobbe i skyggen. Sørg for at du raskt kan komme deg inn dersom det begynner å regne. Hvis du jobber med mange papirer, bør de også beskyttes mot regn og vind. Du kan for eksempel legge den i en plastboks med lokk. Da er det lett å samle sammen ting dersom det kommer en regnskur. Alternativt kan du jobbe under tak eller sette opp en parasoll.

Leave a Reply