Interiør og designtrender 2019

Interiør og design er noe alle kommer borti på en eller annen måte. Man kan ikke ha en sofa eller en seng uten at den har et design. En annen ting er om man er bevisst på dette og bryr seg om denne fasaden. Mange tenker kun på nytten av møbelet, mens andre legger sjela si i å finne markedets fineste møbel. Det vil si, det møbelet en selv synes er markedets fineste. Hvem kan egentlig si hva som er det fineste når smak varierer såpass mye som det gjør? Kan man si at det fineste er det samme som det dyreste, for eksempel?

Trender

Det er noe som heter trender, og dette er med på å sette standarden. Trend er noe som peker mot en utvikling. Trender varierer fra år til år. Gamle trender kan bli nye igjen og helt nye trender kan også komme inn. Ofte kan man også blande trender sammen i nye kombinasjoner.

Mange lar seg rive med av interiørbølgen og ønsker å skaffe seg nye og spennende møbler. Dette koster penger og det er ikke alltid man har mulighet til slike investeringer der og da. Da har man muligheten til å henvende seg til centum som tilbyr lån. Da kan man få varene raskt og betale tilbake når man har økonomisk mulighet til det.

Hva er så trenden for 2019? Livsstilsmagasinet Portia gjengir trender innen interiør fra bladet Elle Decor. Ifølge bladet oppdateres trender i rasende fart.

Hva er in?

Det finnes såkalte tidløse klassikere som stadig holder seg populære. En av de er tapeter og tekstiler med blomstermønster. Man har også mer abstrakte mønstre som gir et mer livgivende uttrykk.

Når man maler et rom er det trendy å finne møbler som passer med fargen på veggen.

Det er også en mulighet å kun male en vegg for å skape kontraster og oppnå en litt dramatisk effekt.

Myke tepper med høy komfort og supersofaer som er gode å ligge i over mange timer er veldig in.

Varmere farger fra naturen; hemp, eggeskall og creme er populært. Også med elementer fra naturen som ull, tre, lin og stein.

Moderne bohemsk stil med materialer av leire, tre og rispapir er med i årets trend. Fletteverk kombinert med ulike materialer skaper en spennende stil.

Hva er ut?

Kalde gråfarger er upopulært.

100 % retrostil er nå ut.

Å kun bruke én stil er upopulært. Møbler som er lakkerte er også upopulære.

Blogg

Jotun sin inspirasjonsblogg heter Lady inspirasjonsblogg, og ifølge bloggen skal man kunne sanse naturen i interiøret. Her er det snakk om interiør som har en beroligende og litt terapeutisk effekt på hjemmene. En kontrast til et masete og kaotisk nyhetsbilde der man får altfor mange ting servert på en gang. Materialene i trend 2019 skal kunne sanses.

Leave a Reply