Interiørdesign og fotografi

Nordmenn blir stadig mer opptatt av interiørdesign, og tjenester som Instagram gjør at mange bruker mye av tiden sin på å kikke på nyeste møblene, stilene, og rommene. For noen er dette så spennende at det kan være av stor interesse å selv bli en interiørblogger, ha en interiør-gram som folk følger med på, eller kanskje til og med bli en profesjonell interiørfotograf. I denne artikkelen skal vi se på hva som er viktig å tenke på når man ønsker å jobbe eller i hvert fall få flere følgere innen interiør, design og fotografi.

Bli en bedre fotografi

I dag er det flere måter å bli fotograf på. Man kan skaffe seg en formell utdannelse, eller man kan med de nye hjelpemidlene moderne teknologi tilbyr også nå et ganske høyt nivå helt på egen hånd som selvlært. Det finnes også mange videoer på YouTube og annet stoff på nettet som kan hjelpe deg å bli en bedre fotograf.

En av de viktigste aspektene ved å være fotograf er at man alltid må ha utstyret i orden. Dette gjelder selv om man i starten bare har mobilen som fotoapparat. En iPhone av nyere dato har jo gode egenskaper til å ta bilder med, men husk å alltid ha reservedeler iphone tilgjengelig slik at du ikke opplever kjedelig avbrudd mens du er på et oppdrag eller skal ta bilder av noe nytt og flott. Ingenting er vel kjedeligere enn å forberede seg på å ta noen fine bilder, og så oppdage at telefonen svikter og at man ikke har de nødvendige reservedelene.

Et annet tips for deg som vil bli bedre, er å melde deg inn i en fotoklubb. Holder du til på Sørlandet, er for eksempel Arendal Fotoklubb et godt miljø der du kan lære mye nytt.

Tips til interiørbilder

En god idé er å følge de aller flinkeste fotografene som legger ut interiørbilder jevnlig. Sjekk for eksempel ut disse interiørprofilene som alle kan være av interesse. Her vil du finne mange ulike tilnærminger til både foto og interiør, som igjen kan trigge nye impulser og kreativitet når du selv skal utfolde deg.

Husk at belysning er alfa og omega når du skal ta interiørbilder. Du må for all del ikke bruke blits, for det gir ikke bilder av den kvaliteten man ønsker seg når man selv skal hevde seg som interiørprofil. Det er ikke nødvendig med dyrt utstyr som proffene bruker i første omgang, men forsikre deg om at mobilkameraet du bruker har god nok kvalitet. Mobilen har også den fordelen at du har større fleksibilitet og kan se på bildene dine med en gang. Det er bare å komme i gang – kanskje blir nettopp din profil den som alle følger på Instagram i årene som følger.

Leave a Reply