Brukte møbler

Nordmenn elsker å fornye hjemmet og bytter gjerne ut møbler før de er utslitt. Gi dine gamle møbler til noen som trenger dem, og gi møblene dine et lengre liv. Det finnes mange der ute som kanskje ikke har penger til å kjøpe noe nytt når det gamle går i stykker. Mange studenter flytter i disse dager hjemmefra for første gang, og ikke alle har råd til å kjøpe alt nytt. Ved å gi møblene dine videre til noen som trenger det, får du kanskje litt bedre samvittighet når du kjøper noe nytt.

Retro møbler og gjenbruk

Arne_Jacobsen_-_Grand_Prix_chairRetro møbler i 50- og 60-tallsstil er mange interessert i. Har du en gammel teakskjenk stående i kjellerboden kan du kanskje få noen kroner for den. VIntage er stadig i vinden, og gamle møbler i solide materialer kan holde i mange tiår. Med riktig stell kan du fint ha et møbel hele livet og la det gå i arv til barne dine. Tidligere ble alle møbler laget av solide materialer, og ikke med laminerte overflater. Du kan derfor fint pusse ned en gammel bordplate, olje eller lakke den, og gi den et nytt liv i mange år til. Gamle spisestoler kan pusses og males i nye, freshe farger, og finner du en gammel lenestol med slitt trekk kan trekket byttes ut og stolen kan gi glede i mange år fremover. Du finner mange metoder og videoer på nett for hvordan du bytter trekk selv. Er det et gammelt og verdifullt møbel kan det derimot lønne seg å betale en proff for jobben.

Innred på budsjett

Har du lite penger men ønsker en forandring i hjemmet får du Kjøpt brukte møbler til en rimelig penge. En gammel sofa kan bli som ny med et overtrekk og noen nye puter. Ved hjelp av brukte møbler kan du innrede hele hjemmet ditt til en brøkdel av prisen du hadde måttet betale for tilsvarende produkter i butikk. Du får også tak i møbler som nesten er ubrukte om du er riktig heldig. Etter mange år med bruk- og kast-mentalitet ser stadig flere verdien i – og de miljømessige fordelene med – å gi ting videre. Og ved hjelp av Internett har det blitt mye enklere å finne den personen som faktisk trenger din gamle sofa. Ved å kjøpe brukte møbler på nett får du faktisk kvalitetsmøbler i ekte naturmaterialer til en billigere penge enn hva du må gi for samme møbel i laminat hos et møbelvarehus. Så hvorfor ikke kjøpe brukt neste gang?

 

Leave a Reply