5 tips til innredning av terrassen

Når sneen begynner å smelte og det grønne gresset igjen titter frem mellom hagens snøflekker, da er det på tide å ønske våren velkommen. La deg inspirere og lek med alle mulighetene som finnes for årets utesesong. Vi gir deg 5 gode tips til innredning av din terrasse og ditt uterom. Les og bli inspirert!

Din private grønne lomme
Vi begynner med et tips til alle dere som bor i leiligheter med små terrasser. Selv om den er liten, kan den like fullt ut være et fristed og din private grønne lomme. Tenk gjennom hvilke ting som er viktigst for deg. Skal det brukes til å nye god mat og drikke, eller skal du bruke plassen til å gjøre yogaøvelser? I det første tilfellet trenger du et lite bord og et par stoler samt en liten hylle. I det andre tilfellet holder det med et utvalg grønne planter og en liten puff for oppbevaring av ditt yogautstyr.

Utnytt alle dine uterom
Ikke bruk husets lille terrasse i toppetasjen til klestørk. Utnytt alle mulighetene, og skap deg en oase der du kan lade batteriene dine med en god bok og fine samtaler på sene sommerkvelder. Innred med fargerike og myke puter, og ikke glem plantene. De har sin naturlige plass på alle terrasser. Flytt vekk tørkestativet, og tørk klærne på vaskerommet. Kjenner du på trangen til å fornye kjelleren din også, kan du finne inspirasjon til vaskerom med flotte løsninger på nett. Bytt ut tørkestativet med en flott palme eller dine favorittblomster. Lavendel etterlater en deilig duft på din terrasse.

Inviter til sommerfest
Er du heldig og bor i et hus med en større terrasse, og kanskje til og med en stor hage? Ja, da kan du invitere mange venner på koselige sommerfester. Har du enda ikke byttet ut kulegrillen, så er det på tide å oppgradere med en gassgrill. Dermed kan du lage mat til mange gjester på en gang. Invester i et langbord eller flere små hagebord, og ikke glem varmelamper. De vil forlenge sommerkveldene og utesesongen. En vindskjerm eller markiser setter en lun stemning til vindfulle dager. Pynt opp med små lamper og lykter og sesongens vakre blomster.

Virkeliggjør drømmen om et utekjøkken
Det er ikke så vanskelig som det høres ut, og det er ikke mye du trenger for å flytte kjøkkenets oppgaver til uterommet. En god grill eller en steinovn sørger for at du får tilberedt sommerens lekre retter. En liten kjøkkenøy på hjul kan du enkelt lage selv, med både hyller, skuffer og ileggsplater. På husveggen kan du henge opp en liten krydderhylle, og fylle med både krydderkrukker og krydderplanter. Har du en utekran kan du koble på en slange, og dermed har du også vann til ditt nye utekjøkken.

Også baderommet kan flyttes ut
Er du så heldig å ha stor og god plass, så kan du lage et eget dusjhjørne. En utedusj er helt fantastisk på varme sommerdager der solen steker. Spring gjennom dusjen og kjøl deg ned, eller la barna få seg en kald dusj. Stadig flere setter også opp ett gammelt badekar på terrassen eller i hagen sin. Gjenbruk er jo en god ting, så hvorfor ikke bruke det gamle badekaret til et deilig sommerbasseng for barna? Og når barna har lagt seg, kan du selv fylle det med varmt vann og kose deg med et bad under stjernehimmelen!

Stort eller smått – Gjør ditt uterom flott!
Mulighetene er mange, og enten du bor på små eller store arealer, så er det bare fantasien som setter grenser. En ting er helt sikkert – Det er de små detaljene som skaper de store stemningene. Blomster og planter skaper en frisk atmosfære, og avgir dessuten deilige dufter. Farger og materialer etter smak og behag kan endre et helt uterom!

Leave a Reply