Slik flytter du hele kjøkkenet ut!

Ja, vi mener altså ikke at du skal flytte det eksisterende kjøkkenet ditt ut av huset eller leiligheten, men at du bør vurdere å gå til anskaffelse av et utekjøkken. Høres omfattende ut? Neida, det behøver det ikke være. I sin enkleste form kan det dreie seg om en grill, og i den andre enden av skalaen et helt påbygg med vann og utslagsvask. De fleste lander likevel på noe midt imellom, og populariteten er økende år for år.

Tenk praktisk, handle logisk

Som for alle andre prosjekter handler et utekjøkkenprosjekt om planlegging. Slik gjør du: Få klarhet i hva slags mat du kan tenke deg å lage utendørs. Sett en strek et sted, ellers blir det bare uoverkommelig. For eksempel er det lite hensiktsmessig å planlegge for mat som må tilberedes i stekeovn.
Når du har funnet ut av dette, lag en liste over hvilke kjøkkenfunksjoner du vil ha med deg ut. Er det virkelig nødvendig med rennende vann? Da kreves rørlegger. Ikke skap deg unødige bekymringer om utgifter før du har kommet i gang, men lag gjerne et enkelt budsjett. Du burde absolutt se om du kan ha hellet med deg og kanskje vinne en god slump penger på ett av de mange spillene som finnes på nett. Sikre deg en Unibet bonuskode, så har du et glimrende utgangspunkt allerede der. Det kan være din tur!

Det finnes en løsning for det meste

Strøm? Det kan komme godt med, og kan løses enkelt med eksisterende utendørsstikk eller en skjøteledning. Kokeplate? Her tenker du utenfor boksen og velger et gassbluss, kanskje to. Det finnes en rekke løsninger, fra en enkel turprimus og opp. Så er det selvfølgelig arbeids- og oppbevaringsflatene. Her anbefaler vi at du bruker en benkeplate fra IKEA eller annen forhandler, og spør betjeningen direkte hva du bør velge for utendørsbruk. Det finnes mye som tåler vær og vind, og det vil du trenge – en hel benkeplate er nemlig ikke noe du tar ut og inn av huset etter behov.

Skap rom for det du har bestemt

Når du nå vet omtrent hva du trenger å ha med deg på ditt nye utekjøkken, gjenstår å finne ut hva som må bygges. Kanskje løser du det hele ved hjelp av smarte løsninger der tingene dine står på hjul og kan trilles på plass, eller kanskje vil du sette opp et reisverk. Slå opp i inspirasjonskildene, spør fagfolk og finn din egen stil! Kanskje inviterer du til utekjøkkenfest allerede neste år?

Leave a Reply