Lys og rom til utfoldelse

Siden sommeren 2020 blir tilbrakt hjemme, eller i alle fall i Norge, har du en gyllen mulighet til å gjøre om interiøret i hjemmet ditt. For noen er oppussing og ominnredning kun jobb, men for estetikeren, som er interessert i trender og å skape stemninger i et hjem, er et slikt prosjekt en ren glede. La kreativiteten og talentene dine få vise seg frem, og ta en ferie fra kontorjobben og la de andre sidene ved deg utfolde seg.

Runde speil er inn

En noe spesiell trend denne våren er runde speil. Du har helt sikkert sett runde speil som selges på sminkebutikker. Det er speil som er veldig små i omkrets, og flere har forstørrelsesglass i seg. Det er flere styrker og velge mellom, men felles for alle er at de har en sugekopp på baksiden. Du kan dermed henge speilet opp i øyehøyde, på veggen eller på et vanlig speil. På denne måten kan du se på antrekket og håret, og samtidig jobbe nøye med øyesminken.

En annen relativ ny trend er andre typer runde speil som vi stadig ser mer av i interiørblader og blogger. De små speilene har en tydelig praktisk funksjon, mens de større speile handler mer om estetikk, symmetri og den større sammenhengen mellom objekter og møbler i huset. Runde former fungerer beroligende på oss, og er lette å sette sammen med andre store former i interiøret. Sirkler virker milde, mens rektangulære former virker strengere.

Et annet godt argument for å dekorere med speil, er de skaper en optisk illusjon. Rom med speil virker alltid mye større enn de faktisk er. På mørke høst- og vinterdager har de enda en positiv effekt. Speil og refleksjoner forsterker lyset, og dermed får du også en hyggeligere stemning i huset. Grønne planter og speil på samme vegg er også en utmerket kombinasjon.

Leave a Reply