Ryddig stue med TV-benk

Stua er på mange måter husets hjerte, for det er her familie og venner samles for samvær og hygge. For mange er TV-en en essensiell del av stua, og den har dermed også viktig posisjon i stua. Som regel er den plassert foran sofaer eller lenestoler, og har dermed mye å si for posisjonen av møblene i stua generelt.

Selv om TV-ene blir tynnere og smartere, så er det fremdeles en del utstyr som kommer med underholdningsboksen. Fjernkontroll, ledninger til modemer og for de virkelige underholdningsnyterne; høye kinohøytalere og store basshøyttaler som gi den beste filmopplevelsen. For at det skal se ryddig ut er en tv-benk et must. Les videre hvis du vil vite hvordan du velger den rette TV-benken

Hvordan velge rett TV-benk

Valget av TV-benken er avhengig av både studieinteriøret og dessuten størrelsen på TV-en. TV-benken kan være både kortere og lengre enn TV-en eller like stor. Dette er naturligvis avhengig av hvor mye plass du har og dessuten hvor mange ting du trenger å oppbevare. TV-benker med store hyller som kan skyves inn og ut er perfekt for de som vil skjule ting som ikke ser pent når de ligger ute og er synlige. Du kan klikke her hvis du vil se et variert utvalg av TV-benker. Det som også er lurt å tenke på er oppbevaringsstørrelsen, dvs. hvor store ting som kan legges i en TV-benkhylle. Hvis du har en liten leilighet kan du f.eks. oppbevare store hardback-bøker eller vinylplater i TV-benken. Men da bør hyllekapasiten og dimensjonene være store nok.

Skal TV-en på veggen eller benken?

TV-er som monteres på veggen kan gjerne ha mindre TV-benker og TV-reoler, mens TV-er som skal ligge på en benk bør være større. Årsaken er at en stor TV-benk er mer stødig, særlig hvis TV-en er stor. Hvis lengden på TV-hyllene er lengre enn selve TV-en så hindrer den også at folk kommer borti i TV på sidene, og risikerer å dytte TV-en overende.

Altfor mye fokus?

Hvis du synes en TV-benk og TV-en tar for mye fokus i stua, kan det være greit å finne en farge som blander seg med resten av interiøret. Hvis du har hvitmalte vegger i stua kan en nøytral hvit TV-bord være lurt, da får den mer diskre fremtoning i stua. Selv om den kanskje er et av de største møblene i din stue. Valg av materialet har også mye å si. TV-benker av furu eller finer kan skape en fin overgang fra gulvet, særlig hvis du har et parkettgulv. Mens TV-benker med en metallisk detalj kan skape en mer kald stemning.

TV-benker for ommøblering

Stue er ikke bare TV-titting og av og til må TV-en settes til side, når f.eks. familien vil spille selskapsspill. Man kan da trenge ekstra plass og da må man kanskje flytte på TV-en og TV-benken. Hvis du tror dette vil være tilfellet for deg så kan TV-benker med hjul være en fin løsning. Da unngår du tunge løft og kan bare skyve TV-benken unna når du trenger mer rom.

Leave a Reply