Dekk julens vakreste bord

Julen er snart her, og vi har allerede begynt å forberede oss med nye gardiner, putedrekk, duker og kanskje litt julepynt? Jula er en høytid hvor man samles i godt selskap, enten med familien, gode venner eller trivelige naboer. Kanskje skal du arrangere en middag i løpet jula? Da gjelder det å skape skikkelig stemning rundt bordet.

Servise, glass og dekketøy
Sjekk ut hva du har av servise, glass og annet dekketøy. Dette er vel noe av det mest essensielle som man trenger til en middag, og vil legge grunnlaget for julebordet ditt. Har du nok glass, fat og bestikk av den samme sorten? Om ikke, kan du kombinere to forskjellige tallerkentyper? Unngå at det blir én annerledes tallerken på bordet. Ta heller flere bort av den du har mange av, og miks de ulike servisene du har slik at du får en jevn variasjon på bordet. Det skaper både et personlig og stilfullt preg.

Bestem deg for fargetoner
Hvilke farger har du i serviset? Og hvilken farge er det på duken? Bestem deg for hvilke farger du ønsker å fokusere på for å skape en helhet over bordet. Skal du bruke detaljer i gull eller sølv sammen med fargene du har valgt, eller skal du mikse dem? Bare sørg for at du ikke begynner å mikse for mange farger på en gang. Velg ut 3 farger som du ønsker å jobbe ut fra, så kan du heller prøve deg frem derfra. Det enkle er ofte det beste.

Finn det riktige spisebordet
Julebordet blir ikke komplett uten det perfekte spisebordet. Hvor mange gjester kommer du til å invitere, og hvor mange er dere til daglig? Et godt triks her er alltid å gå for et bord som kan gjøres større på en enkel måte. Slike uttrekksbord med plater som ligger under bordet er superpraktiske til slike selskap, og man trenger ingen ekstra plass for å oppbevare platene. Dermed vil du også kunne bruke dette bordet til hverdags uten at det blir for stort. klikk her finne bord i ulike størrelser som er perfekte til julemiddagen.

Bruk naturen som dekor
Serviset er klart, fargene er bestemt og bordet er bestilt. Så er det på tide å tenke på dekorering av bordet. Man trenger ikke alltid å bruke penger på nye interiørartikler. I naturen kan du finne en mengde elementer som er perfekte til å dekorere et julebord med, og de kan brukes på den måten du ønsker. Grønne, fine grankvister skaper farge og ikke minst en deilig lukt av jul. Har mannen din akkurat sagd ned noen trær? Sag 2cm av stubben og bruk vedskiven som underlag til tallerkenene eller kasserollene.

Levende lys i mange varianter
Levende lys hører julen til. Du bør velge lysene alt etter hvor mye du har dekorert og pyntet bordet fra før av. Har bordet allerede mye pynt kan det være lurt å gå for noen helt enkle, slanke og stilfulle lysestaker. Har du pyntet mindre med detaljer og ønsker mye lys på bordet kan du variere former og fasonger. Mix telys, kubbelys og stearinlys i forskjellige høyder. Tips; velger du å gå for forskjellige former og varianter, bruk samme farge. Velger du forskjellige farger, så hold deg til samme form. Dermed unngår du et rotete uttrykk.

Er du klar for å pynte julebordet?
Bruk tipsene ovenfor og kombiner med dine egen fantastiske ideer. Et julebord kan pyntes på utrolig mange måter, og skaper en flott stemning ved middagen. Bare pass på at du ikke overdriver for mye og hele tiden tenker litt enkelt. Enkelt kan være utrolig fint.

Leave a Reply