Puss opp tenåringsrommet!

Har du en tenåring i huset eller er du kanskje tenåring selv? Rommet til en tenåring er nok kanskje det rommet i huset som trenger å forandres på oftest. Kanskje til og med mer enn barnerommet. Tenårene er en tid med mye forandring og rommet bør speile det.

Et hellig fristed

Alle tenåringer er forskjellige. Noen er mer hjemme enn andre og noen har et mer nært forhold til foreldrene sine enn andre. Men felles for de fleste er at soverommet er viktig. Dette rommet er som et hellig fristed for et ungt menneske som er i konstant forandring, i en tid der mange krevende inntrykk kommer samtidig. Derfor bør soverommet ha et personlig preg over seg og skille seg ut fra resten av huset. Og siden tenåringen er i forandring blir rommet det også.

Ting kommer og går

Vi husker vel alle hvordan det var å være tenåring? Trender kommer og går, forhold starter og slutter, vennekretser og musikksmak går inn og ut av livet ditt. Derfor går plakater og bilder opp og ned, innholdet i bokhylla og klesskapet byttes ut, og kanskje til og med veggene males over med en ny farge. Men sengen vil alltid være der, selv om et voksende menneske også vil trenge nye senger og rammemadrasser i forskjellige størrelser. Så får sengetøyet ha det motivet det har.

Å være forelder koster

Det er dyrt å være forelder, men det kan koste å holde et fint hjem uansett. Allikevel står det ikke skrevet i stein at det trenger å være vanskelig eller dyrt å fornye hjemmet sitt litt iblant. Om du er på utkikk etter noe nytt til en rimelig pris så finner du alt til hjemmet på Cahetu.no. Alt fra hygge og dekorasjon til mer praktiske ting til både badet og kontoret kan du enkelt plukke og velge i fra din egen stue.

La tenåringen være seg selv

Det kan være lett å glemme hvordan det var da man selv var tenåring. Men det er en sårbar tid hvor det ikke føles bra å være annerledes. Derfor er det viktig at du som mor eller far er støttende til valgene sønnen eller datteren din tar, så lenge det ikke er skadelig i lengden. Overfladiske ting som frisyrer, klesstil, tatoveringer og smykker er ikke den verste måten man kan finne seg selv på – og det er heller ikke dekorasjonen på rommet.

Vis dem hva du liker

Kanskje du kan introdusere sønnen eller datteren din til interiør og dekorasjon du selv setter pris på. Det er viktig å ikke tvinge det ned over hodet på tenåringen, men å vise dem at det også finnes kan være givende senere. Ikke alle tenåringer kaster seg på en trend eller subkultur med hele seg, mange foretrekker også å ha en mer tradisjonell stil på klærne og rommet sitt. Men det finnes like mange løsninger på dette som det finnes tenåringer.

Er du inspirert?

Det fins ingen fasit på dette, rommet til en tenåring er og blir et mysterium. Og sånn er det kanskje også ment å være. Men vi håper allikevel du har funnet litt inspirasjon her til neste gang rommet skal pusses opp.

Leave a Reply