Slik finner du fargene som passer hjemme hos deg

Å finne riktige farger til hjemmet ditt er ikke alltid bare bare. Det finnes et utall av farger å velge mellom, og det gjør det ofte litt kaotisk og komplisert å finne frem til riktige farge. Hvert år, og hver eneste sesong, vil du bli bombardert med informasjon om hvilke farger som er sesongens farger, hva det er som er «in» og «ut». Betyr det at dersom en farge er «in» så er det den du bør bruke? Nei, nå trenger du ikke lenger å følge trender til punkt og prikke. Trender er til for å inspirere deg.

Modern minimalistic living room.Farger skaper personlighet i rommet

Som sagt, trender er ikke alltid avgjørende for hvilken farge du skal velge. Bruk gjerne trender til inspirasjon, samtidig som du tenker på hvilke farger det er du er glad i. Hvilke farger gjør deg glad, rolig eller varm? Den nye trenden i interiørverdenen er å bruke farger som gjenspeiler personligheten din. Å kjøre sin egen stil, og ikke være så nøye på hva som er riktig og galt. Hvilke farger handler du gjerne klærne dine i? Hvorfor ikke prøve en vegg i den samme fargen? Ifølge fargeeskpert Dagny Thurmann-Moe er består den optimale fargepaletten av mellom sju og ni farger. Den inneholder farger i samme nyanse, samt noen kontrastfarger fra møbler og gulv.

Bruk forskjellige nyanser og kontraster

For å skape den perfekte balansen bør man velge seg én til to basisfarger til rommet. Det kan være fargen på veggene og fargen på gulv og tak. I tillegg bør man ha tre til fem fargenyanser som henger sammen med hovedfargene for å skape mer dybde i rommet. Bruk en kontrastfarge i for eksempel møblene for å skape enda mer variasjon og liv i rommet. Er du usikker på hvilke farger du skal velge og bruke? Hvorfor ikke ta utgangspunkt i et av maleriene dine, eller et annet fint bilde du ønsker å ha i rommet, så velger du farger ut fra bildet. Det vil garantert bli en fin sammensetning, og du får en enda større helhet i rommet.

Leave a Reply