Svart kontor kan gi lun omgivelse

Norges vakreste hjem

Da Norges vakreste hjem ble kåret av boligmagasinet Boligpluss, var det ikke det største eller dyreste huset som gikk av med seieren. Det var nemlig en leilighet på 80 kvadrat innredet av den grafiske designeren Maren Baxter som gikk til topps. Vinneren sier hun er mer opptatt av å lete etter skatter på bruktbutikker og billigkroker enn å investere i dyre møbler for å skape sin egen unike stil. 28-åringen kjøpte leiligheten i Flekkefjord sammen med sin samboer for tre år siden og begynte ikke lenge etterpå med å poste inspirasjonsbilder og bilder fra oppussingsprosjektet på Instagram. I dag har hun nærmere 90.000 følgere.

Norges fineste hus

Boligmagasinet Boligpluss har i de siste månedene avholdt en kåring av Norges fineste hus. I år var det leiligheten til Maren Baxter fra Flekkefjord som tok førstepremien. Du skriver et blogginnlegg for en side om: Innredning, noe hun syntes var ekstra stas siden hun mener hjemmet hennes absolutt ikke var det største eller det huset med flottest utsikt. Hun innrømmer også at hun er ekstremt opptatt av detaljer, og blir aldri helt ferdig med dekorering. Man finner ikke så mange farger hjemme hos Baxter, som i stor grad har malt leiligheten i svart, hvitt og gråe nyanser. Men hun liker å ta frem farger i form av små detaljer ved forskjellige anledninger, som for eksempel med høst eller jul.

Svart kontor gir lun atmosfære

Da Maren Baxter skulle dekorere kontoret sitt falt fargevalget på en noe spesiell farge, nemlig svart. Den grafiske designeren påstår derimot at selv om kontoret kan oppfattes som mørkt, så gir det en lun atmosfære. Hun sier hun blir inspirert av de lune omgivelsene og bruker ofte mange timer av gangen til å jobbe på nye tegneprosjekter. Hun mener man jobber bedre med en fin arbeidsplass rundt seg. Baxter er opptatt av kontraster i interiørdesignet, noe hun har oppnådd på kontoret med hvite detaljer. Et eksempel på dette er de hvite porselenskrusene med store bokstaver der hun oppbevarer tegnesakene sine.

 

Leave a Reply