Treningsstudio i hjemmet

Det finns alltid en god unnskyldning for ikke å dra i treningssenteret. Men har du treningssenteret hjemme hos deg selv har du ingen unnskyldninger for å ikke trene.

 

Størrelse og atmosfære
Uansett hvor mye plass du har i hjemmet har du alltid plass til et lite treningsstudio. Kanskje du har et ekstra rom i huset, som likevel står tomt. Har du en mindre leilighet kan du lage et lite hjørne med det treningsutstyret du bruker mest. Noen håndvekter, en treningsmatte og en kettlebell kommer du langt med –  du kan kjøpe treningsutstyr her.

Når du skal trene er det viktig at du ikke blir distrahert. Pakk vekk alle unødvendige ting i rommet som papirer eller annet rot, som kan fange blikket ditt.

Det kan være lurt å sette opp et speil, fordi du lærer best når du ser på deg selv, mens du trener.

Du kan også bruke garasjen som treningsstudio. Her kan du bygge en ekte treningsatmosfære og skape din personlige stil. Mal veggene i yndlingsfargen din og dekorerer med ting som gjør deg glad. Det er ditt personlige treningsstudio og da har du fordelen at ingen trenger å ha noe å si til hvordan det skal se ut.

Om du liker høy musikk når du trener, kan det lønne seg å bruke et rom, som er godt isolert – så ikke naboene klager over bråk.

Jo mer lys er bedre. Har du rommet du har planlagt å bruke som treningsrom ikke vinduer nok, kan du sette opp noen spot lys eller lamper i rommet.billig-fitness-frurosaslandhandel-no

 

Økonomi
Du har sikkert sett massevis av reklamer med homeshop hjemme treningsutstyr. De første to ukene er det interessant siden ligger det og samler støv under trappen. Investerer du i ordentlig treningsutstyr i god kvalitet, kan dette holde i mange år, selv om du bruker det ganske ofte. Du tar feil, hvis du tror du trenger dyrt og stort treningsutstyr. Det beste hjemmetrenings utstyret er det mindre utstyret og ikke noe av det dyreste. Håndvekter er en god ting å ha – start på et passende nivå og saml heller tyngre vekter med tiden, som du blir sterkere. Setter du målet for høyt til å begynne med, mister du fort interessen.

Invester i en foam roll, som er god til utstrekk og til å massere stive muskler. I stedet for en trimsykkel kan du investere i et hoppetau, det er minst like effektivt.

Hvis ikke økonomien er til det akkurat nå, kan du lage treningsstudioet over tid. Begynn med det viktigste og etter hvert som du får råd kan du bygge på mer. Du kan finne mye brukt til rimelige, da behøver du ikke kjøpe alt nytt.

Leave a Reply