Interiør – hjemmets ansikt

 

Når du drar på besøk til en bekjent for aller første gang, gleder du deg sikkert til å se hans eller hennes hjem. Innredningen, bildene på veggen, fargene, detaljene – alt spiller en rolle. Mange legger ikke merke til det, men interiøret er utrolig viktig når vi gjør opp vår mening om en person. Man kan tro at en arbeidskollega er verdens mest ryddige og flittigste, men ser man et kaotisk hus med tomme vegger vil man sikkert endre mening om personen. Dette fordi innsiden av et hjem er som utsiden av selve mennesket. Utseendet, altså. En persons utseende påvirkes av hans eller hennes interiør, slik er det bare.

Naturlig interiør speiler av din personlighet

Big light modern room with city view

Når man flytter inn i et nytt hus eller leilighet, står man foran et viktig valg fra starten av – skal man innrede etter en spesiell stil, eller la detaljene komme av seg selv? Her ligger det en fundamental forskjell i det psykologiske aspektet bak interiøret. Enten kan du velge stil på forhånd og følge den til punkt og prikke. Mange mener at omgivelsene påvirket mennesket, og en viss interiørstil kan altså påvirke deg som person. Kanskje du trenger litt mer orden i livet? Da kan en minimalistisk stil være smart. Andre mener at mennesket påvirker omgivelsene i stedet, og det ligger selvsagt mye sannhet i dette utsagnet også. Om du ikke går for en spesiell stil fra start, kan du heller la interiøret komme naturlig. Lege til ting etter hvert, og la omgivelsene forme seg etter dine følelser og tanker. En fri stil kan fortsatt se fantastisk ut, for etter hvert vil du finne en personlig stil i helheten og holde deg til en viss tematikk som det gylne midtpunktet av dine egne opplevelser. Slike hjem er fantastiske å se på, og man kan gå rundt i timevis mens man undrer seg over personene som bor der.

De fleste velger dog å plukke ut en interiørstil på forhånd, for deretter å legge til egne ønsker på toppen av det forutsatte temaet. Det er ikke mindre originalt, og regnes faktisk som en kunst. En rekke profesjonelle selskap kan hjelpe deg med å frembringe ditt indre gjennom interiøret, eller så kan du lese deg opp på interiør for deg selv og bli som en ekspert på emnet!

Leave a Reply